De ijdelheid van de ongelukkige

Watou_2 Watou 2014

Wat heb je nodig om gelukkig te zijn? Wat is geluk? Het is een vraag die iedereen zich wel eens stelt. Dat hoop ik toch. Het antwoord geven is dan weer heel moeilijk. Vandaag spookte die vraag weer door mijn hoofd. Aansteker was deze keer het thema van het Kunstenfestival in Watou: 'Over klein geluk in tijden van overvloed'. Maar het is iets dat me al maanden erg bezighoudt. En wat is het verschil met ongeluk?

20 July 2014 → read more

De laatste keer (voorlopig)

Het is echt de laatste keer. Voorlopig. Dat ik hier Youtube-video's post. Mijn 9-jarige zoon heeft me geleerd hoe ik dat moet doen en sindsdien kan ik de neiging moeilijk onderdrukken om er filmpjes tegen aan te knallen.

30 April 2014 → read more

Make The Ordinary Come Alive

Do not ask your children

to strive for extraordinary lives.

Such striving may seem admirable,

but it is a way of foolishness.

06 April 2014 → read more

Radiostilte

Behoeft dit nog woorden?

25 March 2014 → read more

Oh Johnny!

Een zekerheid in het leven: Johnny Cash! De ultieme steun en toeverlaat voor in goede en kwade dagen. Wat kijk ik uit naar zijn nieuwe cd, Out Among The Stars !

17 March 2014

Oostende, mijn lief

Jancordis Jancordis Demey 'De wandeling'

Ik kom uit een familie van bergliefhebbers. Hoe hoger, hoe woester, hoe ruwer, hoe beter. Soms vragen ze niets maar zijn ze er gewoon, of staan ze klaar om je te omarmen en te koesteren. Een andere keer eisen ze dat je ze beklimt en bevecht, tot je hijgend de top bereikt. Niet om hen klein te krijgen, dat lukt toch nooit. Wel om hun respect te winnen.

09 March 2014 → read more

Heksie: Het Paleis boven!

Heksie2 Heksie

Waarom zou je nog naar zogenaamd 'volwassenentoneel' gaan als Het Paleis zoveel te bieden heeft? Afgelopen zondag waren zoon en ik weer van de partij. Deze keer keken we uit naar Heksie een regie van Frans Van der Aa, tekst en liedjes van de onvolprezen Hugo Matthysen.

08 February 2014 → read more

Echte vriendschap: een ode

2014-gedichtendag Gedichtendag_2014

There are good ships,

and there are wood ships,

The ships that sail the sea.

But the best ships, are friendships,

And may they always be.

30 January 2014 → read more

Toen ik nog een eikel was

Godfried Godfried Het Paleis

Godfried Bomans, Simon Carmiggelt, Annie M.G. Schmidt, generatiegenoten, en wat een talenten. Hun taalbeheersing, humor, tijdloosheid. In mijn tienerjaren kon ik zo genieten van de stukjes van Carmiggelt. Zijn kracht: in slechts enkele zinnen het leven van alledag neerzetten, nooit banaal, altijd met die twist er in. Schmidt leer ik nu pas goed kennen via kinderboeken. Minoes voorlezen is een heerlijkheid: niet alleen mijn 9-jarige zoon zit hongerig te wachten op wat er komen gaat. Ik ben even nieuwsgierig. Zoveel lagen in dat boek, zoveel 'boodschappen' die een kind op zijn manier meeneemt, maar die ook een volwassene een spiegel voorhouden.

16 December 2013 → read more

De goudvis

Ketnet_vis Ketnet vis

De goudvis kwam onverwachts in mijn leven en hij bleef. De rechtmatige eigenaars pikten hem niet meer op. Meermaals is me gezegd om hem gewoon snel door te spoelen, maar dat krijg ik echt niet over mijn hart. Ook al omdat Spongebob en Patrick (lees 'pet-rik', de kenners weten over wie ik het heb), zijn compagnons de route, dit jammerlijke lot al hebben moeten ondergaan. De zomer was hen net iets te warm en zuurstofarm gebleken.

28 October 2013 → read more

About Kunstvlo

Ol-foto

Olga Van Oost is doctor in de sociale wetenschappen. Ze studeerde kunstwetenschappen & archeologie en aansluitend communicatiewetenschappen. In haar proefschrift bestudeerde ze de mogelijkheden van een kunstmuseumconcept voor de toekomst. Bijzondere aandacht ging naar de vergelijking tussen Vlaanderen en Nederland (beleid/cases).

Olga werkt voor FARO, het Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed als stafmedewerker musea en digitale cultuur en is ze als professor verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, Onderzoeksgroep iMinds-SMIT waar ze Kunst- en Cultuursociologie doceert en onderzoek rond (digitale) cultuur, kunst en musea doet.

De voorbije jaren bouwde Olga expertise op in het veld van de theoretische museum- en erfgoedstudies, digitale cultuur en deed ze vergelijkend onderzoek naar het museum- en erfgoedbeleid in Vlaanderen en Nederland. Hiernaast deed ze onderzoek naar musea en jongeren en musea in een digitale cultuur.

Twitter @Kunstvlo

LinkedIn: Olga Van Oost